Navigácia

  • Sponzorský dar z E-KU Inštitút jazykovej a interkultúrnej komunikácie

    ...Ďakujeme...

    V mesiaci apríl 2024 sme prijali sponzorským darom počítače pre potreby a výchovno-vzdelávací proces našich detí/našich žiakov. Srdečná vďaka patrí E-KU Inštitútu jazykovej a interkultúrnej komunikácie pod vedením Mgr. Silvii Gajdošovej, PhD. V mene všetkých detí ĎAKUJEME.

    PaedDr. Petra Vágová, LVS Nitra

  • 330-te výročie Užovičovcov v LVS

    18. apríl patril aj  Medzinárodnému dňu pamiatok. Na Slovensku ich máme veľa a práve k Národným kultúrnym pamiatkam patrí náš kaštieľ - kaštieľ na Kyneku. Meno a život Užovičovcov a Majlátovcov tvorí neoddelitľnú súčasť života v kaštieli. V týždni do 21.04.2024 sme v kaštieli veľa spomínali, prijímali milé návštevy a slávili. Sme hrdí na to, že práve náš kaštieľ nesie zvučné mená Užovičovcov a Majlátovcov. Kaštieľ patril v minulosti osirelým a povojnovým deťom a tradícia venovať sa deťom - sa nesie až do dnes - detský smiech, radosť, ale i starosti sú denno-denným životom v kaštieli. Som nesmierne rada, že opäť k nám v týchto dňoch zavítali bývalí kolegovia a zaspomínali si s nami. Vážim si zo srdca, že pozvanie prijali milí hostia a obyvatelia Kyneku a mohli sme s nimi stráviť príjemné chvíle. Ďakujem za slávenie sv. omše v kostole na Kyneku. Ďakujem deťom pod vedením p. učiteľky Katky v spolupráci s kolegami za krásne a dôstojné vystúpenie, ktorým prezentujú seba i naše zariadenie - som na Vás veľmi hrdá.  Vrúcne poďakovanie patrí nášmu kolegovi Jankovi za zážitkovo-náučnú prezentáciu a vôbec za zrodenie krásnej myšlienky pripomenúť si slávnostne 330-te výročie Užovičovcov v kaštieli.   

    S úctou PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

    Foto vo Fotoalbume

  • Jarný život v kaštieli

    Milí priatelia kaštieľa,

    jarné obdobie vstúpilo aj do života v našom kaštieli. Tešili sme sa prvým lúčom slnka, ktoré rozsvietili náš nádherný park. Tešili sme sa aj z dažďa, ktorý priniesol radosť prírode. Zvládli sme náročný vietor, ktorý rozkolísal všetky konáre v našom parku. Opäť oslavujeme rôzne sviatky detí aj zamestnancov, učíme sa, vychovávame, rozprávame sa o radostiach, ale aj starostiach, tvoríme, športujeme, venujeme sa tematickým dňom. Stretávame sa so zák. zástupcami, radíme a podporujeme sa v dobrých veciach, zvládame rôzne zdravotné situácie detí a kolegov, absolvujeme prípadové konferencie, pracovné stretnutia, kontroly. S niekým sa lúčime, niekoho nového vítame. Aj takto pripomíname život v kaštieli. 

    Zopár fotodôkazov môžete vidieť v našej záložke Fotoalbum.

    Želám všetkým deťom, zák. zástupcom, zamestnancom, ale aj priateľom nášho kaštieľa, aby sme spoločne v našich pracovných aj osobných životoch cítili lúče slnka, aby sme opäť zvládali každý jeden deň bez prekážky, či s prekážkou. Pekné dni všetkým.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Oznam pre zákonných zástupcov

    ...blížiace sa prázdniny...

    Váž. zák. zástupcovia,

    v priečinku Oznamy pre zák. zástupcov nájdete informácie o blížiacich sa prázdninách.

    Od 04.03.2024 do 08.03.2024 budú jarné prázdniny. V našich priestoroch položíme perá a ceruzky, odložíme školské povinnosti, výchovné činnosti, aktivity a odovzdáme Vám deti do domáceho prostredia 01.03.2024 v piatok. Opäť sa stretneme v pondelok 11.03.2024 od 7,30 hod..

    Majte spoločne, s Vašimi deťmi zážitkové jarné prázdniny. 

    Kolektív LVS Nitra

  • Karneval a pochovanie BASY v LVS

    ...fašiangová radosť v kaštieli...

    Február 2024 priniesol do kaštieľa mnoho aktivít a zážitkov. Stihli sme sa zatiaľ učiť, venovať sa výchove, privítali sme medzi nami nové deti. Zrealizovali sme niektoré preventívne a náučné programy. Stihli sme sa popasovať s chorobami. 13. február žil farbami, hudbou, tancom od rána. Deti spoločne pod vedením vychovávateľov a učiteľov zdobili priestory kaštieľa karnevalovými maskami a fašiangovou výzdobou. Medzitým stíhali nacvičovať program na karneval a pochovanie LVS-kovej basy

    Vo fotoalbume "Karneval a pochovanie BASY" môžete nájsť zopár záberov z akcie.

    ĎAKUJEM zo srdca p. vychovávateľke Majke a p. učiteľovi Jankovi za prípravu akcie, neskutočnú nápaditosť a tvorivosť, nácvik bohatého a humorného programu. Pripravili deti, zabezpečili skvelého hudobníka, skvelé kulisy a kostými pre deti. 

    ĎAKUJEM ostatným kolegom za pomoc, tvorivé nápady pre kostými detí a prípravu akcie.

    ĎAKUJEM našim priateľom za prekvapenie pre všetkých nielen v podobe účasti, ale aj v podobe pizze a sladkostí. ĎAKUJEM p. kuchárke a tete Soničke za sladké prekvapenie v podobe šišiek a fánok.

    ĎAKUJEM zo srdca všetkým deťom za nápaditosť a vzájomnú radosť.

    ĎAKUJEM VŠETKÝM.   

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Rok 2024

    Privítali sme rok 2024 a opäť sme vstúpili do školského prostredia. Želám všetkým deťom v kaštieli, všetkým zamestnancom, rodičom/zákonným zástupcom detí, priateľom a pracovným partnerom kaštieľa veľa zdravia, lásky, spokojnosti. "Nájdite všetci tú svoju farebnú ceruzku a píšte ňou život v roku 2024. Spoločne zvládajme každý jeden deň, každý okamih pracovného aj osobného života. Nech farebná paleta života Vám prináša radosť, úsmev na tvárach, vzájomné porozumenie, pomoc a podporu".  

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Želanie 2023

     

    Nech sú Vaše srdcia šťastné a naplnené láskou.

    Nech v rodinnom kruhu zdravie a radosť zavládne.

    Šťastné, radostné Vianoce  a v roku 2024 pevné zdravie, spokojnosť, rodinnú

    a pracovnú pohodu Vám zo srdca v mene zamestnancov  a detí v LVS želá Petra Vágová LVS Nitra.

  • Predvianočné stretnutie so zákonnými zástupcami

    ...spoločné chvíle, rozhovory, program a tvorivé aktivity v sanatóriu...

    15. december patril v kaštieli spoločne strávenému času s rodičmi/zákonnými zástupcami detí. Deti sa pod vedením pedagógov predstavili s krásnym vianočným programom. Nejedno oko, aj dospelého, vypustilo slzičku radosti. Spoločne sme sa pozhovárali, pedagogickí a odborní zamestnanci oboznámili rodičov o dosahovaných výsledkoch detí/žiakov. Obohatením boli príjemné tvorivé dielne detí s rodičmi v priestoroch kaštieľa. 

    Ďakujem zo srdca deťom za vianočnú atmosféru pod vedením p. učiteľky Katky a ostatných pedagogických a odb. zamestnancov. Ďakujem rodičom/zák. zástupcom, ktorí si našli čas a prišli spoločne stráviť chvíle v kaštieli so svojimi deťmi. 

    PaedDr. Petra Vágová

    Foto viď. Fotoalbum decemberová nádielka

  • Mikulášska návšteva v LVS

    ...nádielka radosti, lásky, porozumenia...sladké prekvapenie a radosť v snehu...

    Mikuláš priniesol 6.12.2023 do kaštieľa radosť, lásku, vzácne slovo. Deti v kaštieli ho privítali spevom, obdarili ho krásnymi básňami, odovzdali mu vlastné výtvarné práce. Spoločne aj s čertom si zaspievali, ale nezabudli na čarovnú pomocníčku - paličku a čertove rožky sľúbiť niečo splniteľné. Mikuláš s čertom obdarili deti bohatými sladkými balíčkami. Lúčili sme sa s nimi so želaním, aby nezabudli na nás aj budúci rok a spoločne sme Mikulášovi aj čertovi zaželali zdravie a šťastnú cestu domov. V tento deň nám prialo aj počasie a náš krásny park posypala Perinbaba bohatou nádielkou snehu.

    Ďakujem v mene všetkých detí priateľom kaštieľa Natálke a Vladkovi za bohaté prekvapenie pre deti.

    Ďakujem tete kuchárke Zdenke za sladké koláčiky.

    Mikulášovi s čertom posielam srdečnú vďaku.

    Niekoľko foto nájdete v decembrovom fotoalbume. 

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Decembrová nádielka

    ...naše decembrové zážitky...

    December prináša radosť, očakávania. Zima postupne prichádza, zažili sme prvý sneh. Čaká nás mnoho aktivít, mnoho zážitkov. V predvečer "Mikuláša" posielame pozdrav všetkým priateľom kaštieľa. Prežívajte dni plné radostí, očakávania, nezabúdajte sa obdarovávať láskou, porozumením. Buďme spoločne všetci zdraví a to ostatné všetko zvládneme. Nakuknite do našich decembrových aktivít, postupne vo Fotoalbume budeme pridávať zopár fotiek zo zimného života v kaštieli.

    Aj v tejto chvíli sa chcem zo srdca poďakovať priateľom kaštieľa za dary pre deti a zamestnancov. ĎAKUJEM Vladkovi a Natálke za bohaté prekvapenie na "Mikuláša" a k "VIANOCIAM", ĎAKUJEM Cukrárni Veve za úžasnú tortu pre deti, ĎAKUJEM spoločnosti Hagard Hall za bohatý darček - bežecký pás pre všetkých a sladké pokušenie, ĎAKUJEM spoločnosti GLASORA z Nitry za bohaté prekvapenie pre zamestnancov. ĎAKUJEM zo srdca.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

     

  • Novembrový život v kaštieli

    ...náučno-zážitkové aktivity, preventívne programy, tvorivosť...

    Po jesenných prázdninách sa vrátili deti späť do kaštieľa. Boli plné zážitkov, s ktorými sa s nami podelili. Niektoré deťúrence zostali v domácom prostredí zo zdravotných dôvodov - želáme im skoré uzdravenie. Privítali sme novoprijaté deti, ktorým želáme, aby sa im u nás darilo. Aj november bude plný aktivít náučno-zážitkového alebo preventívneho charakteru, budem sa učiť a popritom veľa tvoriť, hrať sa, rozprávať, relaxovať, čítať, spievať, oslavovať...prostredníctvom Fotoalbumu budete môcť nahliadnuť do nášho života.

    Všetkým deťom a priateľom kaštieľa želáme pekné a pokojné novembrové obdobie.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS 

  • Október pred nami...

    ...naše aktivity, tvorivosť a zážitky...

    Milí priatelia kaštieľa,

    október je pred nami a my postupne súčinne s výchovno-vyučovacím procesom tvoríme, žijeme pestrosťou náučných a zážitkových aktivít. Postupne budeme pridávať fotky do Fotoalbumu, prostredníctvom ktorého môžete nahliadnuť do nášho života. 

    Ďakujeme deťom a ich zákonným zástupcom za milé prekvapenia v podobe tekvíc, zdravého ovocia, fotiek z domáceho prostredia. Podporujeme rodičov/zákonných zástupcov, aby deťom napísali list, či pohľadnicu a my im to spoločne  s deťmi opätujeme.

    "Október je mesiacom úcty k starším", a preto spoločne nezabúdajme na tých, od ktorých sa máme veľa učiť, na tých, ktorí nás vedia pohľadiť, poláskať, obdariť vzácnym slovom. Spoločne myslime nielen na našich starých rodičov - starké, starkých, dedkov, babky, ale na všetkých, ktorí nám veľa vzácneho daru odovzdávajú. 

    S úctou 

    PaedDr.Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • September za nami...

    ...prvé deti, prvé okamihy, prvé zážitky, prvé aktivity...

    Milí priatelia,

    ani sme sa nenazdali a september je za nami. Prišli medzi nás prvé deti, zažili sme prvé okamihy, začali sme sa učiť, venovať sa výchove. Popri tom sme tvorili, šantili, športovali, oslavovali, realizovali prvé náučno-zážitkové a preventívne programy. Vo fotoalbume budete môcť nahliadať do našich aktivít. Fotoalbum "Septembrové aktivity a tvorivosť detí" sme už pomaly naplnili, a tak si ho pokojne pozrite. Náš život v kaštieli je bohatý na okamihy, zážitky s úžasnými deťmi.

    "Svetový deň srdca", ktorý sme si pripomenuli v septembri majme na pamäti každý jeden deň.

    Všetkým priateľom kaštieľa želáme srdcia plné radosti, lásky, zdravia a vzájomnej podpory.

    PaedDr. Petra vágová, riaditeľka LVS

  • Školský rok 2023/2024

    ...opäť začíname v školskom prostredí...

    Milé deti, milí žiaci, Váž. rodičia/zákonní zástupcovia, Váž. kolegovia, Váž. priatelia kaštieľa,

    letné prázdniny pomaly končia a my spoločne s Vami budeme opäť otvárať dvere nášho kaštieľa. Blíži sa šk.rok 2023/2024. Verím, že ste si užili spoločne letné dni, že medzi nás prídete s množstvom pozitívnych zážitkov.

    Váž. rodičia/zák. zástupcovia detí: 

    • nástup detí je 04.09.2023, príp. po vzájomnej dohode v určený čas,
    • nezabudnite na povinnosť - priniesť Vašim deťom potrebné šk. potreby a pomôcky (učebnice z kmeňovej ZŠ, šk. potreby, šk. pomôcky na výtvarnú a telesnú výchovu, ošatenie, obuv, hygienické potreby, zdr. kartičku, lieky na základe predpisu lekára a všetky ostatné dokumenty na základe telef. dohovoru),
    • nezabudnite na podporu Vašich detí - dopriať im obľúbenú drobnosť vziať si so sebou, napr. kniha, hračka.

    Milé deti:

    • tešíme sa na Vás všetkých,
    • nezabudnite si so sebou vziať dobrú náladu a úsmev na tvári.

    Váž. kolegovia, teším sa na spoluprácu, na spoločné pracovné nasadenie pre potreby detí a nás všetkých.

    Váž. priatelia kaštieľa, opäť ste srdečne vítaní a radi Vám predstavíme život v kaštieli.

     

    Želajme si spoločne úspešný školský rok 2023/2024. Život prináša radosti, ale aj starosti, ale vďaka spoločnému úsiliu, odhodlaniu, počúvaniu, komunikovaniu a hlavne vďaka "ľudskosti" zvládneme každý jeden deň. S úctou PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS Nitra

       

  • Rozlúčka so šk. rokom 2022/2023

    ...rozlúčková BESIEDKA...

    Šk. rok 2022/2023 je na konci. 22. júna 2023 sme vyhodnocovali, rekapitulovali a lúčili sa s deťmi kaštieľa. Nejedna slzička v oku vyjadrovala pocity nás všetkých. Je tradíciou kaštieľa na rozlúčkovej "BESIEDKE" zapisovať sa do "Zlatej knihy". Ako každý rok, ani tento rok tam nemohli byť zapísaní všetci. Život v kaštieli má svoje neoceniteľné pravidlá. Tento jún bol predsa niečím výnimočný. Lúčili sme sa so všetkými deťmi, ktoré odchádzajú na letné prázdniny, avšak lúčili sme sa s našimi piatakmi a štvrtákom. Ťažko sa hľadali slová, slzy sme skrývali za mlčanie a objatia. Pre "naše" deti sme neboli len vychovávateľmi, učiteľmi, psychológom, zdrav. sestrou a prevádzkovými zamestnancami...boli sme pre nich v mnohých situáciách mamami, otcami, tetou, ujom, priateľom, kamarátom, bratom, sestrou...boli sme pre nich ľuďmi, ktorí chcú a vedia počúvať.

    Zo srdca ďakujem všetkým deťom za ich úsilie, slová a lásku.

    Zo srdca ďakujem pedagogickým, odborným zamestnancom a sociálno-zdravotnému zamestnancovi za kvalitný pedagogicko-psychologicko-zdravotno-sociálny prístup a nadľudský rozmer.

    Zo srdca ďakujem všetkým ostatným prevádzkovým zamestnancom za ich prácu, úsilie a nasadenie pre potreby detí kaštieľa  a kvalitný chod zariadenia. 

    Zo srdca ďakujem zákonným zástupcom detí za spoluprácu, podporu, ocenenie a dôveru.

    Ďakujem všetkým priateľom kaštieľa za podporu a ochotu pomáhať.

    Ďakujem zriaďovateľovi a iným inštitúciám (CPP, ÚPSVaR-y, CDR-ká, LVS-ká...) za podporu a spoluprácu. 

     

    So želaním pokojných dní a s úctou 

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS Nitra

    Foto rozlúčkovej "Besiedky" viď. Fotoalbum

  • Informácia k dotáciam na stravu od 1.9.2023

    Oznam pre zákonných zástupcov

    Od 01.9.2023 v zmysle §4 ods.3 písm. a) zákona č.544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR SR je možné dotáciu​​​​​​​ na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje ZŠ pri LVS, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

     

    Dotácia na  stravu sa od 01.09.2023 bude poskytovať v sume:

    • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed
    • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed

    Ak máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa od 01.09.2023, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive, žiadosť o dotáciu na stravu (návratka)ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovaniaa to najneskôr v termíne do 30.06.2023. 

    V prípade, prijímaných detí v čase šk. roka 2023/2024 kontaktujte vedúcu ŠJ pri LVS Nitra.

    Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

    V prípade ďalších informácii kontaktujte vedúcu ŠJ, tel.číslo 037/7419592.

  • Poďakovanie našim priateľom, našim sponzorom

    Opäť zo srdca ďakujeme...

    ĎAKUJEME našim podporovateľom - spoločnosti HAGARD:HAL za podporu v podobe materiálneho vybavenia - svietidiel pre deti a priestory v kaštieli. 

    ĎAKUJEME našim priateľom - pani Zuzke, pánovi Viktorovi a pánovi Martinovi za príjemne strávené štvrtkové popoludnie v našom krásnom parku s pizzovým prekvapením. Pochutili sme si, nasmiali sa, zašportovali, porozprávali sa.

    Vážime si to. ĎAKUJEME. 

    V mene detí a kaštieľa PaedDr. P. Vágová, riaditeľka LVS 

  • MDD pre deti v kaštieli

    1. jún 2023

    1. jún je detským dňom. Deti v kaštieli zažili svoj deň s aktivitami a ocenením. Dopoludnie strávili s p. učiteľkami na dopravnom ihrisku, kde spojili zážitky s učením. Zmrzlina bola odmenou dopoludnia. Popoludnie plné hudby, hier a tvorivých aktivít s p. vychovávateľkami. Prekvapením bolo sladké pokušenie od kolegov a rodičov, za čo im patrí v mene všetkých detí veľká vďaka. 

    Detská radosť je neoceniteľná. Želajme si spoločne, aby každá detská duša hriala šťastím, láskou a radosťou.  

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS 

  • "Čítajme si..."2023

    Celoslovenský detský čitateľský maratón

    V týždni od 22.5.2023 do 26.5.2023 sme sa zapojili do projektu Čítajme si, ktorý organizuje Linka detskej istoty. Žiaci sa tak na malý moment preniesli do tajov modrej a žltej lokomotívy, do ríše ohromujúcich zvierat, či krátkych poučných príbehov pre pohladenie duše. Rozvojom čitateľskej gramotnosti sa rozvíja aj osobnosť dieťaťa, jeho tvorivosť, reč i slovná zásoba. Ďakujeme p. učiteľke Lucke za vedenie žiakov náučným projektom.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Stretnutie so zák. zástupcami a rozlúčka s piatakmi

    Váž. zák. zástupcovia,

    9. júna 2023 o 12,30 hod. Vás pozývame na spoločné stretnutie pred ukončením šk. roka. V tento deň sa zároveň spoločne rozlúčime s našimi piatakmi, ktorí nás opúšťajú. Čaká ich nová cesta a my sa spoločne s Vami chceme s nimi podeliť o zažité skúsenosti a zážitky v kaštieli.

    Váž. zák. zástupcovia, veríme, že ani jedno dieťa nezostane v tento deň bez Vás. 

    Tešíme sa na Vás.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium
    Pri kaštieli 1, 949 01 Nitra
  • 037/7 419 592 (pevná linka)
    0911 952 928 (riaditeľka LVS)
    0911 539 575 (prevádzka LVS)
    0903 559 130 (zákonní zástupcova s deťmi)

Fotogaléria